Hos Harresø Have er naturen vores levebrød, og vi er derfor meget fokuseret på at arbejde bæredygtigt og økologisk. Dette betyder, at vi komposterer stort set alt vores madaffald. Vores ormegård producerer den bedste kompost til vores havebede og flydende gødning til vores blomster og grøntsager.
Udover at komposterer bruger vi alt vores kaffegrus til at dyrke spiselige svampe. Vi producerer østershatte, Kejserhatte og Shiitake.
Vi elsker smag og farver i vores mad.. Derfor dyrker vi selv vores krydderurter og bruger dem i stort set alle vore retter. Grønt er godt for øjnene og smagsløgene.
Da vi flyttede til Harresø Have, plantede vi 4 æbletræer og et pæretræ, som vi håber vil bidrage med mange frugter, som vi kan bruge i vores køkken. Imens træerne vokser til bruger vi så vidt det er muligt frugt fra lokalområdet.
I løbet af sommeren og efteråret nyder vi at kunne plukke vores egne hindbær, brombær, ribs og stikkelsbær. Bærene bliver både brugt til marmelade og som pynt på kager og desserter.
Genbrugs service af flasker. Vi elsker tanker om, at alt hvad vi har i hænderne bliver brugt igen og igen, Derfor producerer vi drikkeglas og lamper af stort set alle glas flasker vi har i huset.
Glassene og lamperne kan du købe ved at sende os en mail eller kigge forbi i vores åbningstid.
Vi elsker tanken om genbrug og har nu også fået fat i et genbrugspas til Give Genbrugsplads, hvor vi primært går efter genbrugstræ og paller og vil bruge det til forskellige projekter.
Eksempelvis vil vi bygge vor egen sauna på længere sigt.